Vágólapra másolva!
A hamis rendszám miatt bukott le egy ukrán férfi, akinek az autójában a rendőrök több mint tízezer doboz csempészett cigarettát találtak.
Vágólapra másolva!

Hamis magyar rendszámú, vélhetően Csehországból lopott autóval próbált meg több mint 10 ezer doboz csempészett cigarettát szállítani ismeretlen helyre egy ukrán férfi, akit Borsod-Abaúj-Zemplénben, Mezőnagymihálynál, egy földúton fogtak el.

A Budapest felé közlekedő cigarettacsempész autóját a rendőrök szúrták ki az M3-as autópályán Gelej közelében, a csempészéshez használt rendszám eredetijének ugyanis augusztusban lejárt a műszaki engedélye. Amikor a rendőrök meg akarták állítani az autót, a sofőr gázt adott, és megpróbált elmenekülni. Néhány percnyi követés után végül Mezőnagymihálynál egy földúton elakadt a csempész autója. A 34 éves ukrán férfi kiugrott a kocsiból, és futni kezdett, egy kilométerrel távolabb azonban a rendőrök elfogták.

Az autóban több mint hatmillió forint értékű, adójegy nélküli cigaretta volt. A férfit a rendőrség őrizetbe vette, a csempészárut pedig a Nemzeti Adó- és Vámhivatal pénzügyőrei lefoglalták. A csempészéshez használt gépkocsi rendszáma hamisított, préselt műanyagból készült. Mivel az autó zárszerkezetét is megrongálták, felmerült annak gyanúja, hogy lopott, így a hatóságok vizsgálják a jármű eredetét is.

A férfival szemben jövedéki orgazdaság, valamint egyedi azonosító jel meghamisítása bűntette miatt eljárás indult.