Sikkasztással gyanúsítják a benzinkártyával trükköző minisztériumi sofőröket

Vágólapra másolva!
A Magyar Televízió Híradójának információi szerint sikkasztással gyanúsítják azokat a minisztériumi sofőröket, akik a gyanú szerint rendszeresen trükköztek a benzinkártyás vásárlásoknál, amivel több százezer forintos plusz bevételhez is juthattak havonta.
Vágólapra másolva!

Gyanúsítottként hallgattak ki több minisztériumi sofőrt a benzinkártyákkal való csalások miatt - értesült az MTI Hírcentrum. Néhány hete belső vizsgálat indult, mert egyes sofőrök autói túl sokat fogyasztottak, a Híradó úgy tudja, sikkasztással gyanúsítják az érintetteket.

A gyanú szerint a hivatásos gépkocsivezetők rendszeresen trükköztek a benzinkártyás vásárlásoknál, amivel több százezer forintos plusz bevételhez is juthattak havonta. A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) alkalmazásában álló sofőrök többsége a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) vezetőit fuvarozta - hangzott el a Híradóban.

Októberben a Blikk számolt be arról, hogy minisztériumi sofőrök csaltak az üzemanyagkártyákkal, többüket el is bocsátották. A lap egy neve elhallgatását kérő minisztériumi forrásra hivatkozva akkor azt írta: a benzinlopásokra egy átfogó vizsgálat alatt derült fény, miután feltűnt, hogy egyes sofőrök autói túl sok benzint fogyasztanak. Tételesen ellenőrizték, hogy ki milyen gyakran vett üzemanyagot, és megállapították, hogy a KEF 130 sofőrje közül sokan érintettek az ügyben.

A Blikk 38 sofőrről írt, azt állítva, hogy közülük 33 a KIM állományába tartozik. A cikk szerint a minisztérium nem tudta megmondani, hogy mióta tartott a visszaélés, és pontosan mekkora a kár, mert a vizsgálat még tart. A Blikk viszont azt írta, a sofőrök havonta akár milliós nagyságrendű kárt is okozhattak. A tárca a cikkre reagálva akkor azt közölte az MTI-vel, hogy nem 38, hanem 37 sofőr felelőssége merült fel, és egyikük sem a szaktárca alkalmazottja.