Kísérőket is vittek az Azori-szigetekre a megyei elnökök

Azori-szigetek, tanulmányút
Vágólapra másolva!
Több megyei vezetővel kísérő is utazott az Azori szigetekre a Blikk szerint. A Vas megyei elnök például a feleségét vitte, de szerinte ez még mindig jobb, mert mások a titkárnőjüket szokták utaztatni.
Vágólapra másolva!

Nem minden megyei vezető utazott egyedül az Azori-szigetekre, pedig a hét elején, amikor Lázár János felelősségre vonta a fideszes megyei vezetőket az út miatt, még ezt állították - írja a Blikk. Kovács Ferenc, a Vas megyei közgyűlés elnöke a lap szerint bevallotta, hogy a felesége is vele tartott az útra. "Ez még mindig jobb, mások a titkárnőjüket szokták utaztatni" - mondta a lap szerint. Nagy Kálmán, a Zala megyei önkormányzat alelnöke is elvitte a feleségét az egzotikus szigetre, de az út 230 ezer forintos költségét maguk állták - mondta a hivatal a lapnak. Mengyi Roland Borsod megyei elnököt egy szakértő kísérte el.

A Blikk szerint egyedül utazott az útra Gelencsér Attila, Becsó Zsolt, Vargha Tamás és Magyar Anna, a többi megyei elnököt viszont nem tudták elérni, hogy megkérdezzék őket. Az origo a héten többször próbálta elérni az utat szervező Megyei Önkormányzatok Országos Szövetségét, de se telefonhívásainkra, se írásos megkeresésünkre nem válaszoltak.

ABlikk a múlt hét végén hozta nyilvánosságra, hogy tizenkét fideszes megyei elnök az Azori-szigeteken ülésezett a megyei önkormányzatok költségén. Az utazást Lázár János fideszes frakcióvezető is számon kérte a megyei vezetőkön, akik végül vállalták, hogy az utazás költségei fejében gyermekvédelmi célokra fizetnek be fejenként negyedmillió forintot.

Forrás: AFP