Népszabadság: Háromszázmillió forint jutalmat osztanak szét a Városházán

Vágólapra másolva!
Nemcsak a városházi vezetők, hanem a Fővárosi Önkormányzat mintegy ezer dolgozója is jutalomban részesül. A Népszabadág úgy tudja, átlagosan 300 ezer forintot kapnak a bérmaradványból, amelyet a Városháza indoklása szerint nem lehet átcsoportosítani.
Vágólapra másolva!

Átlagosan 300 ezer forint jutalomban részesül a bérmaradvány terhére a Városháza ezer dolgozója - írja a Népszabadság pénteki száma. A városvezetésből egyedül Tarlós István nem vesz fel jutalmat. A Blikk korábban azt írta, hogy 54 millió forint jutalmat kap az öt főpolgármester-helyettes, György István, Csomós Miklós, Bagdy Gábor, Szentes Tamás és Hutiray Gyula, Sárádi Kálmánné főjegyző, valamint a főosztályvezetők és az osztályvezetők.

A Blikk úgy tudja, hogy a Fővárosi Önkormányzattal ellentétben a BKV-nál a mintegy egymilliárd forint bérmaradványt nem tervezik kifizetni a dolgozóknak. Gulyás Attila szakszervezeti vezető a lapnak azt mondta, az év elején megkötött megállapodás alapján bruttó 40 milliárd forintot különítettek el a bére, ebből több százmillió forint bennmaradt. Ez a szerződés szerint járna a dolgozóknak.