Giró-Szász: Nincs helye összeesküvés-elméleteknek Fellegi lemondása ügyében

Vágólapra másolva!
Egyértelműen fogalmazott döntésének okairól, ezért nincs helye az összeesküvés-elméleteknek a kormányszóvivő szerint Fellegi Tamás lemondása ügyében.
Vágólapra másolva!

A kormányszóvivő nem érti a nemzeti fejlesztési miniszter lemondási szándéka körüli találgatások és "összeesküvés-elméletek" okát. Giró-Szász András csütörtökön az M1 Az Este című műsorában azt mondta, Fellegi Tamás egyértelműen fogalmazott, amikor csütörtöki sajtótájékoztatóján távozási szándékáról beszámolt.

A kormányszóvivő hozzátette: a nemzeti fejlesztési miniszter három-négy korábbi tárca feladatait egyesítő csúcsminisztériumot vezet, az orosz és kínai gazdasági kapcsolatok kormánybiztosa, egy hete pedig a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) és az EU-val tárgyaló magyar delegáció vezetésével is megbízták.

Fellegi Tamás ezen feladatokkal összefüggésben fogalmazta meg sajtótájékoztatóján, hogy "fizikálisan képtelen ellátni minden feladatát", mivel mindhárom pozíciójából adódóan folyamatosan utaznia kell.

A kormányszóvivő megjegyezte, hogy az IMF-fel tárgyaló delegáció vezetésével a kormányzat növekedési tervéhez kapcsolódó munkamegosztás alapján bízta meg Fellegi Tamást a miniszterelnök. Pénzügyi szervezetekkel, államokkal és hitelminősítőkkel is tárgyalnak - tette hozzá Giró-Szász András, egyúttal hangsúlyozta, most nem a 2008-as feltételek érvényesek, és a piacok "sokkal szubjektívebbek" lettek.