Esztergom megállapodott a hitelező bankjával

Vágólapra másolva!
A pénteki képviselő-testületi ülésen Esztergom független polgármestere visszavonta előterjesztését a hivatal szervezeti átalakításáról, a Fidesz helyi frakcióvezetője pedig azt az indítványát, amely szerint a hivatal vezetői ellen indított perek költségét a város fizette volna ki.
Vágólapra másolva!

Esztergom képviselő-testülete úgy döntött, hogy egy közbeszerzési eljárás lezárulása után a bankkal új hitelmegállapodást ír alá, amelyben átütemezik a meglévő hiteleket. Tétényi Éva, a város független polgármestere a Raiffeisen Bankkal kötendő új hitelszerződésről az ülésen azt mondta: a jórészt svájci frank alapú új kölcsön összege mintegy 17 milliárd forint.

A bank képviselői a testület tagjainak kérdéseire elmondták, hogy a futamidő 25 év, az első négy évben tőketörlesztési moratórium érvényes. A négy év alatt az önkormányzat az adósságrendezésben részt vevő kisebb hitelezőket ki tudja fizetni, továbbá a bank az új hitelmegállapodás megkötésével a hitel fedezetét képező ingatlanokra jelzálogjogot jegyezhet be, amellyel korábban nem rendelkezett.

Az ülésen a polgármester visszavonta a hivatal szervezeti átalakítását célzó előterjesztését, a Fidesz helyi frakcióvezetője pedig törvényességi aggályok miatt azt az indítványát, amely szerint a hivatal vezetői ellen indított perek költségét a város fizette volna ki, tíz évre visszamenőleg.