Feladták magukat a szolnoki házaspár elrablása miatt körözött férfiak

Vágólapra másolva!
Őrizetbe vették H. Szabolcsot és M. Tibort, akik ellen európai elfogatóparancsot adtak ki a november közepén eltűnt szolnoki házaspár ügyében. A két férfi feladta magát. Közben a szakértői vizsgálat megerősítette, hogy a házaspár holttestét találták meg a héten Újszász külterületén.
Vágólapra másolva!

Kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy az eltűnt szolnoki házaspár holttestét találták meg egy Újszász melletti dögkútban - közölte pénteken a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság. A rendőrök a kihallgatások eredményeként kedden találtak rá a két holttestre. Haláluk pontos körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

A rendőrség közölte azt is, hogy a bűncselekmény miatt körözött H. Szabolcs és M. Tibor csütörtökön feladta magát a rendőrségen, őrizetbe vették őket, és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat. Kihallgatásuk jelenleg folyamatban van. Az ügyben kitűzött 2 millió forintos nyomravezetői díjat visszavonták.

A 60 éves Baunok István és 61 éves felesége november 17-én tűnt el a szolnoki Kertész úton álló házukból két személyautójukkal együtt (a két autót még keresik). A rendőrség feltételezése szerint a 36 éves, nagytarcsai H. Szabolcs és az ugyancsak 36 éves, újszászi M. Tibor János rabolta el a házaspárt. A rendőrség által közzétett fényképek alapján H. Szabolcs azonos a több NB I-es klubban is megfordult, 1975-ben született focistával.

A rendőrség múlt szombaton őrizetbe vett már egy férfit a szolnoki házaspár november közepi eltűnésével összefüggésben. A férfit hétfőn előzetes letartóztatásba helyezték, ügyvédje szerint gyilkossággal gyanúsítják.