Eljárás indult két pedagógusra támadó diák ellen

Vágólapra másolva!
Az egyik diáknak nem tetszett, hogy a tanára kijelölte az ebédlő takarítására, a másik ki akart menni a teremből, de a tanára nem hagyta. Mind a ketten megtámadták a pedagógust, eljárás indult ellenük.
Vágólapra másolva!

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt indult eljárás két diákkal szemben Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A kisújszállási gyermekotthonban egy 15 éves tanuló előbb szidalmazta nevelőjét, majd hozzávágott egy táskát, a pedagógus az arcán könnyebben megsérült - mondta Szabó Zita, a megyei rendőr-főkapitányság sajtószóvivője. A fiú azért gurult dühbe, mert a nevelő kijelölte őt az ebédlő takarítására - tette hozzá az őrnagy.

Egy nappal korábban egy szintén 15 éves fiú ment neki ököllel tanárának az egyik karcagi általános iskolában. A pedagógus elhajolt az ütések elől, így nem sérült meg. A tanuló az inzultust megelőzően magatartásával végig zavarta a tanóra menetét, majd ki akart menni a teremből. A tanár ezt próbálta megakadályozni, ekkor támadt neki a diák - mondta az esetről a rendőrségi sajtószóvivő.