Másfél milliónyi osztálypénzt sikkasztott egy szülő a gyanú szerint Nyíregyházán

Vágólapra másolva!
Az egyik szakközépiskola szülői munkaközössége az után tett feljelentést, hogy eltűnt az osztály szalagavatójára és bankettjére összegyűjtött pénz. A rendőrség szerint a szálak az egyik szülőhöz vezettek, aki beismerte, hogy nyáron nehéz anyagi helyzetbe kerültek, ezért kellett neki a pénz.
Vágólapra másolva!

A Kelet-Magyarország című napilap szerdai számában azt írja, hogy a nyíregyházi Vásárhelyi Pál Építőipari és Környezetvédelmi-Vízügyi Szakközépiskola egyik végzős osztályának szülői munkaközössége feljelentést tett, miután kiderült, hogy "eltűnt" a diákok szalagavató ünnepségére és a bankettre gyűjtött osztálypénz.

A lap szerint a szálak a folyószámlát kezelő egyik édesanyához vezettek, aki beismerte, hogy nyáron nehéz anyagi helyzetbe került, ezért nyúlt hozzá a felügyeletére bízott pénzhez. A nő egyfajta gyorskölcsönnek tekintette a végzősök vagyonát, amit gyorsan képes lesz visszautalni a "megcsapolt" bankszámlára - olvasható a napilapban. A szülők kénytelenek voltak újra, egy összegben befizetni a szalagavatóhoz szükséges összeget - írta a lap.

A középiskola a lapot úgy tájékoztatta: két szülőt bíztak meg az osztálypénz kezelésével, akiknek külön-külön is hozzáférésük volt a folyószámlához. A hűtlen kezelésre a szalagavató előtt pár hónappal, szeptemberben derült fény.

Mivel a hiányzó 1,3 millió forint nem az iskola, hanem az osztályközösség vagyona, a szülők tettek feljelentést az édesanya ellen - tette hozzá az igazgató. Az iskola, illetve az osztályfőnökök egyébként nem szedhetnek pénzt a ballagási kiadások fedezetére, ezt a feladatot néhány szülőre kell bízni.

A Kelet-Magyarország írása szerint a megyében több hasonló ügyben folyik rendőrségi nyomozás. "Az ok és az okozat minden esetben ugyanaz: a pénz felett rendelkező személy vagy személyek nehéz anyagi helyzetük okán olyan forintokhoz nyúlnak, amelyekhez nem lenne szabad, később pedig képtelenek elszámolni a rájuk bízott összeggel" - mondta a Kelet-Magyarországnak Fedor Rita, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.