Elfogták a pénzszállító sofőrjét, megvan az 1,2 milliárd egy része

Tóth Tamás Budapest rendőrfőkapitánya sajtótájékoztatót tart az elkövetők elfogásáról, akik elraboltak egy pénzszállítót
Vágólapra másolva!
Elfogták azt a férfit, aki a múlt héten szerdán ellopta az általa vezetett pénzszállító autót a benne lévő több mint egymilliárd forinttal együtt - közölte szerdán a rendőrség. A férfi társát is elkapták, és az ellopott pénz egy része is megkerült. A rendőrség szerint az ő elfogásuk lett a "BRFK Mikulás-napi ajándéka", az ügyön száz nyomozó dolgozott.
Vágólapra másolva!

Elfogták azt a férfit, aki a múlt szerdán, délután a gyanú szerint ellopta a munkavégzéshez használt, általa vezetett pénzszállító autót Budapesten - jelentette be a rendőrség.

A férfi társát is elfogták, és az ellopott pénz egy része is megkerült - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK). Arról sem Tóth Tamás budapesti rendőrfőkapitány, sem a helyettese, Fülöp Valter nem beszélt, hogy pontosan mennyi pénz került elő. A főkapitány azt mondta, Magyarország kriminalisztikai történetének eddigi legnagyobb sikkasztása ez a bűncselekmény, Fülöp Valter pedig arra hivatkozva nem beszélt pontos összegről, hogy a nyomozást folytatják a még hiányzó összeg előkerítése érdekében.

A nyomozók kedden délelőtt elsőként a pénzszállító sofőrjének a társát, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal által körözött V. Pétert fogták el a XVII. kerületben, majd délután a sofőrt is elfogták a fővárosban. Azt egyelőre nem tudni, hogy pontosan mivel gyanúsítják a sofőr társát. Róla csak annyi ismert, hogy lopás és garázdaság miatt nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, valamint csempészet és vámorgazdaság miatt körözték.

Forrás: MTI/Soós Lajos
Forrás: MTI/Soós Lajos

Tóth Tamás Budapest rendőrfőkapitánya sajtótájékoztatót tart az elkövetők elfogásáról

Fülöp Valter elmondása szerint a nyomozás különösen jelentős értékre elkövetett sikkasztás miatt van folyamatban, ennek a büntetési tétele 5 évtől 10 évig terjed. A két gyanúsított kihallgatása is zajlik, ennek során az ezredes megfogalmazása szerint "együttműködést nem tapasztaltak". A rendőri vezetők arról nem beszéltek, hogyan jutottak a két gyanúsított nyomára, csupán annyit mondtak, hogy öt és fél nap alatt 100 nyomozó mintegy 6000 munkaórában dolgozott az ügyön. A gyanúsítottak elfogásában részt vevő rendőrök jutalmat kapnak.

Fülöp Valter arról is beszélt, hogy a gyanúsítottak elfogásával "egy illúzióval lett kevesebb", és ez volt a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) "Mikulás-napi ajándéka".

A rendőrség korábbi tájékoztatása szerint a 37 éves L. Róbert a múlt héten, szerdán délután ellopta a munkavégzéshez használt, általa vezetett gépkocsit a II. kerületi Medve utcából, majd az I. kerületi Donáti utcába hajtott. A járműben lévő pénzt egy 1992-es évjáratú, fehér színű Volkswagen Passat típusú személygépkocsiba pakolták, majd távoztak a helyszínről. A rendőrök a hétvégén találták meg a meneküléshez használt autót.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) kommunikációs osztálya vasárnap közölte: a bíróság nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a férfi ellen. A pénzszállító autó sofőrje az MTI Hírcentrum értesülése szerint több mint egymilliárd forinttal, az eddigi legnagyobb magyarországi zsákmánnyal menekült el.