Blikk: "Illetéktelenek" is utaztak az Azori-szigetekre

Azori-szigetek, tanulmányút
Vágólapra másolva!
Olyan megyék vezetői is elutaztak november végén az Azori-szigetekre az Európai Régiók Gyűlésének éves közgyűlésére, amelyek nem is tagjai a szervezetnek - értesült a Blikk.
Vágólapra másolva!

A Blikk megszerezte azoknak a politikusoknak a névsorát, akik az Európai Régiók Gyűlésének éves közgyűlésére utaztak az Azori-szigetekre november végén.

A napilap szerint olyan megyékből is utaztak elnökök, amely megyék nem tagjai a szervezetnek. A Blikk azt írja, hogy Kovács Ferenc Vas megyei és Becsó Zsolt Nógrád megyei elnök, valamint Nagy Kálmán Zala megyei és Kovács Norbert Veszprém megyei alelnök is részt vett a konferencián. A szervezetben a tagság önkéntes, de fizetni kell érte.

A fideszes politikusok szerint a Borsod megyei elnök, Mengyi Roland páneurópai romastratégiája miatt utaztak ennyien több mint négyezer kilométert. "A közgyűlésen fogadták el a páneurópai roma stratégiát, amelyet mi kezdeményeztünk és terjesztettünk elő" - mondta a politikus.

A Blikk azt írja, hogy Gémesi György, a Magyar Önkormányzati Szövetség elnöke egy televíziós interjúban azt mondta, nem is létezik ilyen stratégia. A lap elkérte a borsodi önkormányzattól az anyagot, de az nem érkezett meg.

A lap a múlt hét végén hozta nyilvánosságra, hogy tizenkét fideszes megyei elnök az Azori-szigeteken ülésezett a megyei önkormányzatok költségén. Az utazást Lázár János fideszes frakcióvezető is "rosszallotta". Végül a politikusok vállalták, hogy az utazás költségeit megtérítik: gyermekvédelmi célokra fizetnek be fejenként negyedmillió forintot.