A Dalkia hőszolgáltató megegyezett adósaival, nem lesz fűtéskorlátozás

Vágólapra másolva!
A lejárt és ki nem fizetett számlák miatt függesztette volna fel a hőszolgáltatást a Dalkia Energia Zrt. tizenhárom intézménynél, a cég azonban a fenntartókkal megegyezett a tartozások rendezéséről vagy átütemezéséről.
Vágólapra másolva!

Egyetlen intézményben sem korlátozza a hőszolgáltatást a Dalkia Energia Zrt., mivel a cég megegyezett a fenntartókkal a tartozások rendezéséről, illetve átütemezéséről. A Dalkia Energia Zrt. a múlt héten 13 intézménynél helyezte kilátásba, hogy december elsejei hatállyal korlátozza, vagy felfüggeszti a hőszolgáltatást a lejárt és ki nem fizetett számlák miatt.

Az intézkedés Nagyatád városi, valamint Barcs, Mátészalka, Csenger, Nagykáta és Vác megyei fenntartású, elsősorban oktatási és nevelési intézményeit, kollégiumait érintette volna. A cég korábbi közlése szerint ezen települések összesen nyolc intézménye öt hónapja nem fizeti tartozásait, de van olyan is, ahol a legrégebbi ki nem fizetett számla több mint egy éve lejárt, és a tartozás összességében eléri a 65 millió forintot.

Az energiaszolgáltató cég keddi közleményében tudatta: a közelmúltban több mint 25 település intézményeivel egyeztettek a tartozások átütemezéséről, illetve a befizetésükről, és az szinte minden érintett fenntartó szervezettől "megnyugtató ígéretet kaptak" a hátralék rendezésének üteméről, így a szolgáltatást megszakítás nélkül biztosították.

Két intézménynél - a tárgyalások elhúzódása miatt - időközben korlátozták a melegvíz-szolgáltatást, de a sikeres egyeztetést követően azt visszakapcsolták.

Októberben tizennyolc, Pest megyei fenntartású iskolában maradtak hidegek a radiátorok napokra, mert a Tigáz a megyeháza körülbelül 100 milliós adóssága miatt elzárta a csapokat. A szolgáltatást csak azután indították újra, hogy a kormány garanciát vállalt az októberi, novemberi és decemberi számlák kiegyenlítésére.