Vágólapra másolva!
Csalás és hűtlen kezelés miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség a Főtáv Zrt. volt vezérigazgatója, Kovács Lajos és hét társa ellen. Az ügyben valamennyi vádlott szabadlábon védekezik.
Vágólapra másolva!

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt a Főtáv Zrt. volt vezérigazgatója, Kovács Lajos és hét társa ellen a vállalat gazdálkodása miatt indult büntető ügyben, különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, valamint hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények elkövetése miatt.

A vádirat szerint Kovács Lajos a tagok megtévesztésével rábírta a Főtáv Zrt. igazgatóságát, hogy adja hozzájárulását a sem közületi hőszolgáltatási tevékenység kifejtésére engedéllyel, sem pedig érvényes hőszolgáltatási szerződéssel nem rendelkező Csepeli Hőszolgáltató Kft. megvásárlásához - áll a Fővárosi Főügyészség közleményében. A vád szerint a volt vezérigazgató ezzel 120 millió forint kárt okozott a Főtáv Zrt.-nek.

A vádiratban szerepel az is, hogy Kovács Lajos 2007 novemberében indokolatlan és aránytalan díjszabást tartalmazó reklámszerződést kötött a káposztásmegyeri jégcsarnok üzemeltetőjével annak ellenére, hogy az adott időszakra vonatkozóan már volt létező reklámszerződése a jégcsarnok legnagyobb bérlőjével. Ezzel a Főtáv Zrt.-nek 24 millió forint vagyoni hátrányt okozott. További hárommilió forint kárt pedig azzal okozott a vállalatnak, hogy 2008 júniusában szakmai elvárások és hasznosítási cél nélküli szerződést kötött sajtómegjelenések elemzésére, annak ellenére, hogy a Főtáv Zrt. saját kommunikációs igazgatósága is képes lett volna a feladatot elvégezni. Az ügyben valamennyi vádlott szabadlábon védekezik - írja a Fővárosi Főügyészség szóvivője.