Gyerekeknek ajánlják fel az azori utazás költségét a fideszes képviselők

Azori-szigetek, tanulmányút
Vágólapra másolva!
Az egzotikus utazás után kialakult hangulat és a Lázár János frakcióvezetővel folytatott megbeszélés miatt a megyéikben működő gyermekvédelmi intézményeknek ajánlják fel az azori utazás költségét fideszes képviselők. Az utazás fejenként mintegy kétszázezer forintba került.
Vágólapra másolva!

Gyermekvédelmi célra ajánlja fel azori-szigeteki utazásának költségét a tizenkét megyei közgyűlési elnök - közölte egyikük, Gelencsér Attila, a somogyi közgyűlés fideszes elnöke.

A politikus hétfői budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: bár szakmailag indokoltnak tartják a november végi utazásokat az Azori-szigetekre, az Európai Régiók Gyűlésére (AER), de érzékelve a kialakult hangulatot, a Lázár János Fidesz-frakcióvezetővel folytatott megbeszélés után úgy döntöttek, hogy azt a fejenként hozzávetőleg 200 ezer forintot, amelybe a megyei önkormányzatok érdekvédelmi szövetségének került az utazás, a megyéikben működő gyermekvédelmi intézményeknek ajánlják fel.

Az Azori-szigetekre utazó fideszes politikusok az [origo]-nak azt mondták, hogy két napig a romastratégiáról tárgyaltak külföldi kollégáikkal, aztán sétáltak és vásároltak az Azori-szigeteken. A múlt héten 12 megye közgyűlésének az elnöke is az Atlanti-óceánon fekvő szigetekre utazott az Európai Régiók Gyűlésének (AER) éves közgyűlésére.

A politikusok útjának költségét a Blikk szerint az összesen 187 milliárd forintos adósságot felhalmozó megyei önkormányzatok fizették, ami azért visszás, mert a kormány korábban jelezte, hogy az állam átvállalja ezt a tartozást, hogy a megyék működése ne kerüljön veszélybe.