Blikk: Lázár a szőnyeg szélére állítja az Azori-szigetekre utazó fideszeseket

Vágólapra másolva!
A Fidesz frakcióveztője szerint az Atlanti-óceán közepén fekvő szigeteken aligha szerezhettek új ismereteket az önkormányzati rendszer átalakításáról a fideszes megyei elnökök.
Vágólapra másolva!

A szőnyeg szélére állítja hétfőn Lázár János frakcióvezető azt a tizenkét fideszes megyei elnököt, akik az Azori-szigetekre utaztak el november végén az európai régiók éves közgyűlésére - írja a Blikk. A politikusok útjának költségét, az összesen 187 milliárd forintos adósságot felhalmozó megyei önkormányzatok fizették. Az utazók között van Becsó Zsolt, a Nógrád megyei közgyűlés elnöke, Szűcs Lajos Pest megyei, Gelencsér Attila Somogy megyei, valamint Mengyi Roland Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnök is.

Több résztvevő a távirati irodának a múlt héten azt mondta, a 12 megyei közgyűlési elnök azért utazott november végén, az Azori-szigeteken megtartott európai régiók gyűlésére, mert az ülésen magyar előterjesztésre a Páneurópai Roma Stratégia elfogadásáról döntöttek. "Nem hiszem azt, hogy az Azori-szigeteken a magyar önkormányzati rendszer átalakításával kapcsolatban új ismereteket tudtak szerezni" - idézte Lázár János véleményét az útról a lap.

A Blikk emlékeztet arra, hogy a nehéz helyzetben lévő megyék adósságait egy októberben elfogadott törvény értelmében januártól átvállalalja az állam, cserébe a megyei önkormányzatoknak át kell adniuk az iskoláikat, kórházaikat és más intézményeiket az államnak.