Vesztegetés miatt nyomoz a rendőrség közterület-felügyelők ellen

Vágólapra másolva!
Húszezer forintot kért négy budapesti közterület-felügyelő egy vállalkozótól azért, hogy ne szabjanak ki büntetést. A rendőrség a pénz átadásakor elfogta a közterület-felügyelőket, jelenleg vesztegetés megalapozott gyanúja miatt nyomoznak ellenük.
Vágólapra másolva!

Vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság négy közterület-felügyelő ellen - olvasható a BRFK közleményében. A gyanúsítottak - egy 32 éves budapesti lakos és három társa - ellenőrzést hajtottak végre egy építési munkákat végző vállalkozásnál, és a gyanú szerint húszezer forintot kértek azért, hogy az ellenőrzést ne szabályosan végezzék, illetve hogy az esetleges büntetés kiszabásától eltekintsenek.

A vállalkozás vezetője arra hivatkozva, hogy készpénzzel nem rendelkezik, és hogy a feletteseivel meg kell beszélnie a dolgot, új időpontot kért a pénz átadására, majd azonnal jelentette az esetet a kerületi rendőrségen. Ezek után a Budapesti Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Főosztálya a közterület-felügyelőkkel megbeszélt időpontra rendőri akciót szervezett, és 2011. november 24-én, a pénzátadás után a gyanúsítottakat a helyszínen elfogták. A nyomozás jelenleg folyamatban van, az ügy gyanúsítottjai szabadlábon védekeznek.