MN: Orosz kézbe kerülhettek kényes adatok a kémügyben

Vágólapra másolva!
Megalapozottan és minden kétséget kizáróan bizonyítják az államellenes bűncselekmény gyanúját azok a dokumentumok, amelyek a kémbotrány néven elhíresült, a Budapesti Katonai Ügyészség (BKÜ) által folytatott eljárásban a nyomozó hatóság birtokába kerültek - írta csütörtöki számában a Magyar Nemzet meg nem nevezett "igazságügyi forrásokra" hivatkozva.
Vágólapra másolva!

A lapinformációi szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) olyan bizonyító erejű dokumentumokkal rendelkezik, amelyek igazolják, hogy a Gyurcsány-kormány idején, az akkori Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) egyes vezetői tudtával a magyar elhárítás kényes adatai kerültek orosz kézbe.

A katonai ügyészség a június 28-án kirobbant ügyben kémkedéssel gyanúsította meg Galambos Lajost, az NBH korábbi főigazgatóját, három nappal később felbujtás gyanújával hallgatta ki Szilvásy György egykori titokminisztert, július 1-jén pedig a főigazgató hivatali utódját, a bűnpártolással meggyanúsított Laborc Sándort. A Magyar Nemzet szerint a BKÜ várhatóan december végére állítja össze a vádiratot.

Az ügyről szóló korábbi cikkeinket itt olvashatja.