Eladó a Tasnádi-villa

Vágólapra másolva!
A ház kerítésére kitett tábla szerint eladó Tasnádi Péter villája. A vállalkozó ellen több eljárás is folyik, jelenleg súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt van előzetes letartóztatásban. Az [origo] az egyik ingatlanportál hirdetései között talált egy olyan rózsadombi villát, amely feltételezhetően a Tasnádi-villa. Az ingatlant 850 millió forintért árulják.
Vágólapra másolva!

Tudósítónk szerint pár napja látható az eladó tábla Tasnádi Péter házán a főváros II. kerületében lévő Szemlőhegy utcában. Tasnádi november eleje óta előzetes letartóztatását tölti az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben (IMEI).

Az [origo] az egyik ingatlanportálon talált egy olyan eladó rózsadombi villát, amely feltételezhetően Tasnádi Péteré. A luxus kategóriájú ingatlan a hirdetés szerint háromszintes, tizenegy szobás, és 850 millió forintba kerül. Felhívtuk az ingatlan értékesítésével foglalkozó céget, ahol közölték, hogy a villának már nem Tasnádi a tulajdonosa, hanem egy cég, de a villát korábban Tasnádi építette.

A vállalkozó 2002-ben költözött az 1200 négyzetméteres rózsadombi villába, amelyben ottjártukkor portaszolgálat és családi címerrel díszített kovácsoltvas kapu fogadta az [origo] munkatársait. Az automata kapun belépve jobbra kis folyosó vezet egy hídhoz, amely sziklás dísztavon ível át és vezet az alagsori helyiségek felé. A hídon keresztül lehet bejutni a Tasnádi-cégek recepciós pulttal és hatalmas kör alakú asztallal felszerelt fogadóhelyiségébe. A háromszintes villában az egyik parlamenti felvonó mintájára készült lifttel lehet közlekedni.

A vállalkozót október végén vették őrizetbe, majd november 4-én a Budai Központi Kerületi Bíróság helyezte előzetesbe súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt. A bíróság szerint a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye is.

Tasnádi Péter ellen több eljárás is folyik. A férfit a Nógrád Megyei Bíróságon júniusban kezdődött perben azzal vádolják, hogy egy ellene életveszélyt okozó testi sértés miatt folytatott büntetőügyben 2006-ban 3 millió forintot fizetett valótlan tartalmú elmeorvos-szakértői véleményért.

Azt megelőzően, júniusban a vállalkozót hét év fegyházbüntetésre és 5,3 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték nem jogerősen. Egyebek mellett emberölés előkészületében és felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében marasztalta el a bíróság az ellene és társai ellen indított büntetőperben.