Droggyanús anyagok miatt bezárták a debreceni Amsterdam shopot

Vágólapra másolva!
Több mint ötezer darab, bódító hatású darálékot tartalmazó zacskót foglaltak le a debreceni Amsterdam shopban, amelyet be is zárattak csütörtökön. Kábító hatású anyagokat árultak egy nyíregyházi ajándékboltban is, ott épp 18 év alatti fiatalokat szolgált ki a boltos, amikor a rendőrök megérkeztek.
Vágólapra másolva!

A debreceni polgármesteri hivatal a rendőrséggel közösen csütörtökön bezáratta a debreceni Amsterdam shopot, ahol kábító hatású anyagokat árusítottak. A polgármesteri hivatal igazgatási osztályának vezetője a bolt bezárásakor a helyszínen azt mondta: a szeptember óta húzódó ügyben a tulajdonos nem volt együttműködő, az önkormányzat működést korlátozó és tiltó határozatait nem vette át, emiatt csak december 1-jén lehetett bezárni.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, a korábbi három és a csütörtöki bezárást megelőző negyedik házkutatás során összesen több mint ötezer darab, ismeretlen darálékot tartalmazó zacskót foglaltak le. Ezek szakértői vizsgálata jelenleg is folyik - tette hozzá a szóvivő.

Kábító hatású anyagokat árultak egy nyíregyházi ajándékboltban is, ahol 18 éven aluliakat is kiszolgáltak, a rendőrség kábítószerrel visszaélés gyanúja miatt indított eljárást az üzlet 33 éves tulajdonosa ellen - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője csütörtökön.

A boltos különböző fantázianéven értékesítette a szárított növényi törmelékből álló termékeket, amelyek ugyan nem minősülnek kábítószernek, de kábító hatásuk miatt tilos azokat fiataloknak eladni - mondta a rendőrségi szóvivő. A férfi az egészségre káros áruk hozzájutásához segítette a fiatalokat, az üzletbe a rendőri intézkedés alatt is több 18 éven aluli vásárló érkezett - tette hozzá.

A rendőrség az önkormányzatnál kezdeményezte az üzlet bezárását. A kábító hatású anyagok fiataloknak történő értékesítéséért a boltos akár három évig terjedő szabadságvesztést is kaphat - közölte a rendőrségi sajtószóvivő.