A pénzszállító sofőrjét gyanúsítják a szerdai lopással

2011.12.01. 10:21

A rendőrség a szerdán eltulajdonított pénzszállító autó sofőrjét gyanúsítja az autóból hiányzó pénz ellopásával. L. Róbert ellen országos elfogatóparancsot adtak ki, az üres pénzszállítót már szerdán este megtalálták.

Az eddigi adatok szerint a pénzszállító autó sofőrje lopta el a pénzt az I. kerületi Donáti utcában szerda este megtalált járműből. L. Róbertet sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt keresik - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

A közlemény szerint a 37 éves férfi ellen azért adtak ki országos elfogatóparancsot, mert előző nap 16 óra 45 perc körül a munkavégzése során használt, általa vezetett gépkocsit a II. kerületi Medve utcából eltulajdonította, azzal az I. kerületi Donáti utcába hajtott, hogy a járműben lévő pénzt eltulajdonítsa. L. Róbertet, miután a pénzt magához vette, egy 1992-es évjáratú, fehér színű, CPV-151 forgalmi rendszámú, Volkswagen Passat típusú személygépkocsival hajtott el a helyszínről.

A szerdai esti jelentések szerint az egyik pénzszállító cég járműve egy kerületi bank előtt állt, és a személyzet egyik tagja bement a pénzintézetbe. Ekkor - mielőtt a pénzszállító munkatársa visszatért volna - a jármű eltűnt. A járművet a Donáti utca egyik házának pinceszintjén, egy garázsrészben találta meg a rendőrség GPS-jelek alapján, és az egyik ülésen egy fegyver volt. A rendőrség korábban azt közölte, L. Lászlót keresik az ügyben, később pontosították a gyanúsított nevét L. Róbertre.

KAPCSOLÓDÓ CIKK