A pénzszállító sofőrjét gyanúsítják a szerdai lopással

Kiraboltak egy pénzszállítót Budapesten, Pénzszállító autó hagyja el egy I. kerületi, Donáti utcai épület garázsát
Vágólapra másolva!
A rendőrség a szerdán eltulajdonított pénzszállító autó sofőrjét gyanúsítja az autóból hiányzó pénz ellopásával. L. Róbert ellen országos elfogatóparancsot adtak ki, az üres pénzszállítót már szerdán este megtalálták.
Vágólapra másolva!

Az eddigi adatok szerint a pénzszállító autó sofőrje lopta el a pénzt az I. kerületi Donáti utcában szerda este megtalált járműből. L. Róbertet sikkasztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt keresik - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság csütörtökön.

A közlemény szerint a 37 éves férfi ellen azért adtak ki országos elfogatóparancsot, mert előző nap 16 óra 45 perc körül a munkavégzése során használt, általa vezetett gépkocsit a II. kerületi Medve utcából eltulajdonította, azzal az I. kerületi Donáti utcába hajtott, hogy a járműben lévő pénzt eltulajdonítsa. L. Róbertet, miután a pénzt magához vette, egy 1992-es évjáratú, fehér színű, CPV-151 forgalmi rendszámú, Volkswagen Passat típusú személygépkocsival hajtott el a helyszínről.

A szerdai esti jelentések szerint az egyik pénzszállító cég járműve egy kerületi bank előtt állt, és a személyzet egyik tagja bement a pénzintézetbe. Ekkor - mielőtt a pénzszállító munkatársa visszatért volna - a jármű eltűnt. A járművet a Donáti utca egyik házának pinceszintjén, egy garázsrészben találta meg a rendőrség GPS-jelek alapján, és az egyik ülésen egy fegyver volt. A rendőrség korábban azt közölte, L. Lászlót keresik az ügyben, később pontosították a gyanúsított nevét L. Róbertre.

Forrás: MTI/Lakatos Péter
Forrás: MTI/Lakatos Péter