Minden idők legnagyobb zsákmánya lehet a pénzszállító-rablás gyanúsítottjánál

2011.12.01. 20:55

Több mint egymilliárd forint, vagyis az eddigi legnagyobb magyarországi zsákmány lehet annál a sofőrnél, akit azzal gyanúsítanak, hogy ellopta az általa vezetett pénzszállító autót az abban lévő készpénzzel együtt Budapesten. A sofőr ellen körözést adtak ki.

Az MTI értesülése szerint 1 milliárd 200 millió forint lehetett abban a pénzszállítóban, amelyet a rendőrök egy I. kerületi garázsban találtak meg üresen szerda este. A korábbi legnagyobb rablásnál 600 milliót vittek el.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) csütörtök reggel közölte, hogy az eddigi adatok szerint a pénzszállító autó sofőrje lopta el a pénzt az I. kerületi Donáti utcában szerda este megtalált járműből, ezért sikkasztás miatt országos elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 37 éves L. Róbert szerdán 16 óra 45 perc körül a munkavégzéséhez használt, általa vezetett gépkocsit a II. kerületi Medve utcából lopta el, az I. kerületi Donáti utcába hajtott, majd a járműben lévő pénzt elvitte. A bűncselekmény elkövetése után a gyanú szerint a férfi egy 1992-es, fehér Volkswagen Passattal távozott a helyszínről.

Az MTI úgy tudja, a férfi szerda délután a gépkocsit akkor lopta el a Medve utcából, amikor társa bement egy bankfiókba, hogy átvegye a pénzszállítmányt; ő ekkor a járművel a Donáti utcába hajtott egy teremgarázsba, magához vette a pénzt, majd egy gépkocsival elhajtott. Mindezt az utca térfigyelő kamerái is rögzítették.

A BRFK szóvivője nem kívánta megerősíteni az MTI Hírcentrum korábbi információját sem, amely szerint a jármű egyik ülésén egy fegyvert találtak volna, és arra a kérdésre sem válaszolt, hogy a gyanúsítottnál lehet-e fegyver.

KAPCSOLÓDÓ CIKK