Volt középiskolájába tört be egy fiatal Hódmezővásárhelyen

Vágólapra másolva!
Laptopot, DVD-lejátszót és szintetizátort lopott el a volt iskolájából egy 19 éves fiú és unokatestvére Hódmezővásárhelyen. A két fiatal keddre virradóra tört be az intézménybe, a bejelentés után öt órával mindkettőjüket elkapták.
Vágólapra másolva!

Az iskola egy volt tanulója és unokatestvére tört be az egyik hódmezővásárhelyi középiskolába keddre virradó éjszaka - közölte a Csongrád megyei rendőrség szerdán. A fiatalok az oktatáshoz használt műszaki cikkeket vittek el közel kétszázezer forint értékben. A vásárhelyi nyomozók a bejelentéstől számított 5 órán belül elfogták a gyanúsítottakat és az orgazdát, valamint a lopott tárgyakat is megtalálták - közölte a rendőrség.

A bűncselekmény elkövetői a kihallgatásuk során részletes beismerő vallomást tettek. Az egyik 19 éves fiú, aki korábban az iskola tanulója volt, pénzhiányban szenvedett, mint mondta, biztosra akart menni, ezért szemelte ki az általa jól ismert szakközépiskolát. A két fiatal az épület hátsó bejáratánál átugrotta a kerítést, majd az idősebbik fiú betörte a hátsó ajtó üvegablakát. Bejutva az iskolába sorra járták az emeleteket, ahol összesen nyolc zárt helyiség ajtaját rúgták be, amivel önmagában több százezer forintos kárt okoztak. Végül egy szintetizátort, egy laptopot, valamint egy hordozható DVD-lejátszót vittek el.

A 19 éves fiú vallomása szerint másnap reggel felkereste egy ismerősét, akinek eladta a lopott tárgyakat. Mint mondta, az értük kapott pénzt cigarettára költötte. A házkutatások során a vásárhelyi nyomozók megtalálták a lopott tárgyakat, így a kár teljes egészében megtérült.