Átkeresztelte az Illatos úti sintértelepet a főváros

Vágólapra másolva!
A Fővárosi Közterület-felügyeletet és az Illatos úti ebrendészeti telepet is átnevezte a főváros, a közgyűlés szerdai ülésén döntött ezekről. Utóbbit azért, mert túl sok "negatív képzet" kötődik az Illatos úthoz. A város korábban átnevezte többek között a Moszkva teret, a Lágymányosi hidat és a Rossevelt teret is, de az átkereszteléseknek véget vetne egy, az LMP által benyújtott javaslat.
Vágólapra másolva!

Ismét átnevezésekről döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán: egy javaslat elfogadásával új nevet adott a Fővárosi Közterület-felügyeletnek, egy másik pedig az Illatos úti ebrendészeti telepnek.

Az egyik javaslat szerint mivel a közterület-felügyelet átalakult, új alapító okiratot és szmsz-t kapott, a felügyelet az elnevezésének a megváltoztatását kezdeményezte, hogy "ezzel is kifejezze a megújított, hatékonyabban működtetett szervezeti struktúra létrejöttét". Ezért a Fővárosi Közterület-felügyeletet a jövőben Budapest Főváros Közterület-felügyeletének nevezik majd.

A Fővárosi Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepet pedig a jövőben Budapest Főváros Közterület-felügyelete Állategészségügyi Szolgálatának fogják hívni. A változtatást többek között "az Illatos úthoz fűződő negatív képzetek eloszlatása indokolja".

A főváros korábban új nevet adott többek között a Moszkva térnek, a Lágymányosi hídnak, a Köztáőrsaság térnek, a Corvin köznek, a Rossevelt térnek, és egy területet Elvis Presleyről nevezett el. Ennek a sornak vetne véget az LMP szintén a szerdai közgyűlésre benyújtott javaslata, amely megakadályozná, hogy sérüljön "az elnevezések stabilitásához fűződő közérdek". Az LMP rögzítené, hogy a közterületeket csak "kivételesen indokolt esetben" lehetne átnevezni. Az is szerepel az előterjesztésben, hogy a jövőben ha a főváros át akar nevezni egy közterületet, akkor erről köteles legyen kikérni az ott lakók, illetve az érintett kerület véleményét, és ha a lakók 75 százaléka ellenzi az átnevezést, akkor azt nem lehet megtenni.