Kivételez egy temetkezési vállalkozóval az újhartyáni plébános

Vágólapra másolva!
Másfél éve nem tudja eltemettetni az édesanyját egy újhartyáni nő, mivel a helyi plébános kizárólagos szerződést kötött egy temetkezési vállalkozóval. A Váci Püspökség szerint nem lehetne hátrányos megkülönböztetést tenni a temetkezési szolgáltatók között.
Vágólapra másolva!

Nem választhatják meg, hogy melyik céggel temettetnek az újhartyániak, mert a Pest megyei település plébániája kizárólagos szerződést kötött egy vállalkozással. Az MTV kedd esti Híradójában megszólaló egyik újhartyáni lakos szerint a plébános nem volt hajlandó eltemetni a hozzátartozóját, mert nem azzal szerződött, akit a pap ajánlott. A nő ezért már másfél éve nem tudja eltemettetni az édesanyját.

Az említett cég megerősítette, hogy a plébániával kötött szerződés értelmében kizárólagos joguk van a temetésekre. Az újhartyáni plébános nem kívánt nyilatkozni a Híradónak. A Váci Püspökség viszont közleményt adott ki az ügyben, amelyben arra hívják fel a figyelmet, hogy nem alkalmazható hátrányos megkülönböztetés a temetkezési szolgáltatók között.

Kedden a Veszprém megyei Szőc község független polgármesterét helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság. A nyomozók szerint a település vezetője és apja megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az ajkai kórház boncmesterének a kórházban elhunyt betegek után fejenként 30 ezer forintot ígért, ha a hozzátartozóknak a polgármester érdekeltségébe tartozó temetkezési céget ajánlja.