Két gyerek halt meg a hétfői tömegbalesetben az M43-ason

Vágólapra másolva!
Azonosították az M43-ason történt halálos tömegbaleset összes áldozatát, az elsődleges hírekkel szemben csak két gyerek vesztette életét a tragédiában, az egyetlen túlélő az apjuk. Hétfőre virradóra egy román kamion és egy román kisbusz ütközött frontálisan az autópályán, 14-en meghaltak, mindannyian román állampolgárok.
Vágólapra másolva!

Az M43-ason vasárnap éjszaka történt tömegszerencsétlenség valamennyi áldozatát sikerült azonosítani - tájékoztatta a rendőrség kedden az MTI-t. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság - együttműködve a Temes Megyei Rendőr-főfelügyelőséggel, Románia belügyi attaséjával és szegedi főkonzuljával - azonosította az M43-ason történt tömegszerencsétlenség valamennyi áldozatát - mondta el Szenti Szabolcs megyei szóvivő. Hozzátette, hogy az elsődleges hírekkel ellentétben a balesetben két gyermek, egy 6 éves kislány és testvére, egy 8 éves kisfiú vesztette életét. A tragédia túlélője a testvérpár édesapja - közölte a százados.

Hétfőre virradó éjszaka egy faanyagot szállító, Szeged irányába tartó román kamion egy enyhe, balra ívelő kanyar után átszakította az M43-as autópálya szalagkorlátját, oldalára borult, és a szemben lévő pályatesten frontálisan összeütközött egy Makó felé tartó, szintén román kisbusszal. Mindkét jármű lesodródott az útról, és felborult. A kisbuszban utazók közül tizennégyen meghaltak, köztük két gyermek és négy nő. Egy túlélőt tudtak kiemelni a tűzoltók, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett. A kamion sofőrjét súlyos sérülésekkel szállították kórházba.

Az elhunytak valamennyien román állampolgárok: Giurgiu megyéből, Alexandria városából, Neamt megyéből, Clejani településről és Arges megyéből valók. A baleset előidézőjét, a román kamion sofőrjét halálos tömegszerencsétlenséget okozó közúti baleset gondatlan okozása vétség megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság, és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

Forrás: MTI/Kelemen Zoltán Gergely
Faanyagot szállított a szalagkorlátot átszakító román kamion. A képre kattintva galéria nyílik.