Magyar Nemzet: Nyolcvanhét parkolóőrt gyanúsít korrupcióval a rendőrség

Vágólapra másolva!
Lezárta a nyomozást és vádemelési javaslatot tett a rendőrség a budapesti parkolóőrök korrupciós ügyében - írja a Magyar Nemzet. A parkolóőrök és feletteseik a rendőrség szerint bűnszövetségben szedték be a pénzt a hivatalosan fizetni nem kívánó ügyfelektől.
Vágólapra másolva!

Lezárta a nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a Budapesti Önkormányzati Parkolási Kft. (BÖP) parkolóőreinek korrupciós ügyében, és megküldte a vádemelési javaslatot a Fővárosi Főügyészségnek - írja a Magyar Nemzet. A lap szerint az ügynek nyolcvanhét terheltje van, akiket a vizsgálat szerint üzletszerűen, bűnszövetségben elkövetett vesztegetéssel gyanúsítanak. A nyolcvanhét gyanúsítottból 14-en voltak a BÖP dolgozói, a többiek vesztegetőként szerepelnek az ügyben.

A nyomozás szerint az érintett parkolóőrök 2007 szeptemberétől, két éven át rendszeresen pénzt kértek azoktól, akik nem váltottak jegyet - jellemzően a környékbeli üzletek tulajdonosaitól és munkatársaitól. A vesztegetésekről két felettesük is tudott, akik úgy osztották be őket, hogy maximalizálni tudják a bevételüket, és rendszeresen tájékoztatták őket a várható ellenőrzésekről is, így megóvták őket a lebukástól.