Hunvald nem hagyhatja el Budapestet

Nagy György, a vád tanúja vallomást tesz a Gál György és társai ellen különösen nagy kárt okozó csalás miatt zajló büntetőper (Hunvald-ügy) tárgyalásán a Fővárosi Bíróságon
Vágólapra másolva!
A Fővárosi Ítélőtábla megváltoztatta a Fővárosi Bíróság október eleji döntését, az ingatlanpanamával vádolt, volt erzsébetvárosi polgármester ellen lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.
Vágólapra másolva!

Lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el Hunvald György volt erzsébetvárosi polgármester ellen a Fővárosi Ítélőtábla - számol be a Magyar Nemzet. A fővárosi bíróság (FB) október elején a volt szocialista politikus szabadlábra helyezése mellett döntött, ezt az ítéletet változtatta meg monst a másodfokú bíróság jogerősen.

A Magyar Nemzet emlékeztet arra, hogy az ingatlanpanamával vádolt Hunvald szabadlábra helyezését azzal indokolta szűk egy hónapja az FB, hogy nem kell tartani Hunvald szökésétől és elrejtőzködésétől, valamint négy kiskorú gyermekérők kell gondoskodnia.

Hunvaldot májusban 2 év 3 hónap előzetes után egyszer már szabadlábra - illetve a mostani végzéshez hasonlóan lakhelyelhagyási tilalom alá - helyezte a bíróság, ám akkor másodfokon a Fővárosi Ítélőtábla ismét visszahelyezte előzetesbe. A Népszavának Sebes Péter, Hunvald ügyvédje azt mondta, hogy a mostani döntés nyomán védence az ingatlanügyekben folytatódó perben továbbra is szabadlábon védekezhet, mindössze annyi a megkötés, hogy Budapestet nem hagyhatja el.