Gyurcsány: Akkor is megalapítottam volna a pártot, ha kilencen maradunk

Vágólapra másolva!
Mesterházy Attila döntése volt, hogy a Demokratikus Koalíció már most alakuljon meg, és ne várjanak vele az MSZP legközelebbi kongresszusáig - mondta a Népszabadságnak adott interjújában Gyurcsány Ferenc. Gyurcsány szerint akkor is megalakította volna a pártot, ha kilencen maradnak, de a 2014-es választásokon az MSZP-vel összefogva akar elindulni a kormánypártok ellen.
Vágólapra másolva!

Nem a frackóalakítás lehetősége volt a perdöntő az MSZP-től való elszakadásban, ezért akkor is megalakították volna a Demokratikus Koalíció Pártot, ha csak kilencen maradnak - mondta a Népszabadság szombati számában megjelent interjúban Gyurcsány Ferenc.

A volt miniszterelnök szerint Mesterházy Attila MSZP-elnöknek "az volt a legfontosabb", hogy a pártalakítást zárják le az MSZP kongresszusa előtt. "A mi köreinkben én ahhoz a kisebbséghez tartozom, amely el akart menni a kongresszusra, utoljára még egyszer szembenézni a küldöttekkel" - mondta Gyurcsány.

Gyurcsány az elmúlt hónapokban megjelent ellenzéki mozgalmakról, a 4K!-ról, a Milláról és a Szoldiaritásról azt mondta, hogy "tudjunk egymásról, beszéljünk egymással, ha eljön az idő, nézzük meg, hogy tudunk-e valamiben együttműködni"", de "még a látszatát is el kell kerülni annak, hogy mi politikusok saját hatalmi játszmáinkba akarjuk bevonni őket". Azt mondta, abban viszont "meglehetősen biztos", hogy 2014-re az MSZP-nek és a DK-nak meg kell tudnia állapodni abban, hogy minden körzetben csak egy jöletet állítanak a választásokon a Fidesszel szemben.