Tarlós felmondott a városarculati tanácsadójának

Vágólapra másolva!
Bojár Iván Andrással december 31-ei hatállyal bontott szerződést a budapesti városháza. Bojár  Iván András 2006-ban az SZDSZ képviselőjeként jutott a Fővárosi Közgyűlésbe, egy évvel később az ő vezetésével kezdte meg működését a főváros Városarculati Tanácsnoki Irodája.
Vágólapra másolva!

Tarlós István főpolgármester szerződést bontott Bojár Iván Andrással - közölte Szűcs Somlyó Mária, a Főpolgármesteri Hivatal kommunikációs igazgatója. A városarculati tanácsadó december 31-ig marad a posztján.

Bojár Iván András az [origo] kérdésére azt mondta, hogy a szerződésbontásról szóló hivatalos közleményt még nem látta, telefonon értesítették, személyesen szerdán tárgyal közvetlen főnökével. Bojár azt mondta, nem kapott olyan jelzést, hogy a fővárosi vezetés ne lenne megelégedve a munkájával, további részleteket nem tudott mondani.

A fővárosi városháza kommunikációs igazgatója az [origo] megkeresésére nem árult el részleteket arról, hogy miért bontott szerződést Bojár Iván Andrással a főpolgármester.

Bojár Iván András művészettörténész, részt vett a Magyar Narancs alapításában, majd a lap is főszerkesztője volt (1990-1991). Dolgozott a Magyar Rádióban, a Szabad Európa Rádióban, a Tilos Rádióban, rendszeresen publikált kulturális és művészeti tárgyú munkákat különböző napi-, heti- és havilapokban. 1998-ban megalapította az OCTOGON architecture&design című lapot, aminek főszerkesztője is. Kortárs művészeti és építészeti kiállításokat rendez.

Bojár a Szeretem Budapestet-mozgalom és a Budapest Európa kulturális fővárosa-pályázat vezetése mellett Tarlós István városarculati tanácsadójaként vett részt Budapest hosszabb távú tervezésében. Bojár Iván András 2006-ban az SZDSZ képviselőjeként jutott a Fővárosi Közgyűlésbe.