Előzetesbe került a Velencén diploma nélkül praktizáló fogorvos

Vágólapra másolva!
Akár három év börtönt is kaphat az a velencei férfi, aki évek óta orvosi diploma nélkül dolgozott fogorvosként. A kiterjedt pacientúrával rendelkező férfit pénteken helyezték előzetes letartóztatásba, a nyomozók kuruzslással gyanúsítják.
Vágólapra másolva!

Elrendelte a Székesfehérvári Városi Bíróság az orvosi diploma nélkül fogorvosi tevékenységet végző velencei fogtechnikus előzetes letartóztatását. Asszisztensnőjével szemben lakhelyelhagyási tilalmat rendeltek el - közölte a rendőrség. A férfi ellen két hónapja indítottak nyomozást.

A rendőrök akkor érték tetten a férfit a velencei házának egyik helyiségében kialakított magánrendelőben, amikor éppen fogorvosi beavatkozást végzett egy fiatalembernél, miközben több páciens kinn várakozott. A rendelkezésre álló adatok alapján a férfinak kiterjedt páciensi köre volt, akik rendszeresen visszajártak hozzá fogorvosi kezelésekre.

A férfi házában lefoglaltak egy kompletten felszerelt fogorvosi rendelőt, valamint fogászati eszközöket és okirati bizonyítékot. Vizsgálják a fogászati beavatkozásokkor használt eszközök, gyógyszerek beszerzési vonalát, és ellenőrzést végeznek az elvégzett tevékenységekért kapott anyagi ellenszolgáltatások ügyében is.

A jogszabály szerint azt, aki "a kuruzslást orvosi gyakorlatra jogosultság színlelésével " követi el, három évig tartó szabadságvesztést is kaphat. Aki pedig jogosulatlanul vagy rendszeresen az orvosi gyakorlat körébe tartozó tevékenységet fejt ki, egy évig terjedő szabadságvesztéssel, közérdekű munkával vagy pénzbüntetéssel sújtható.