Vádemelés lehet decemberben a kémügyben

Vágólapra másolva!
A Budapesti Katonai Ügyészség napokon belül befejezi az úgynevezett kémügyet érintő nyomozás iratainak ismertetését, és államellenes bűncselekmény miatt valószínűleg még decemberben vádat emel az eljárás négy gyanúsítottja ellen - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

A Budapesti Katonai Ügyészség még ebben az évben vádat emel a kémügyben meggyanúsított volt titkosszolgálati vezetők ellen - értesült a Magyar Nemzet.

A június 28-án kirobbant ügyben az ügyészség kémkedéssel gyanúsította meg Galambos Lajost, a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) volt főigazgatóját, három nappal később kihallgatta Szilvásy György volt titokminisztert szintén kémkedés gyanúja miatt, július 1-jén pedig bűnpártolással gyanúsította meg az NBH-főigazgató hivatali utódját, Laborc Sándort. A negyedik meggyanúsított az ügyben felbukkant orosz hátterű biztonsági cég, a Zömök Kft. társtulajdonosa, Püski László.

Galambos Lajos védője, Molnár Lajos a Magyar Nemzetnek azt mondta, hogy védencével megismerték az eljárás iratait, és tudomása szerint hamarosan az ügy többi érintettje is végez a dokumentumok tanulmányozásával. Az ügyvéd szerint "a nyolckötetnyi irat" nem támasztja alá azt a gyanút, amelynek alapján a nyomozó hatóság vádat készül emelni.

A lap úgy tudja, az ügyészség előreláthatólag decemberre elkészíti a Fővárosi Bíróságnak továbbított vádiratot, és a Katonai Tanács a jövő év elején tűzheti ki a büntetőper tárgyalását.

A kémügyről szóló anyagainkat itt és itt találja.