Drogként használható fájdalomcsillapítók tűntek el a mentősöktől

Vágólapra másolva!
Száz ampulla, kábítószernek minősülő fájdalomcsillapító tűnt el az Országos Mentőszolgálat egyik telephelyéről. Egy rendőrségi forrás szerint az ampullák darabja a feketepiacon több ezer forintot ért - írja a Magyar Nemzet.
Vágólapra másolva!

Nagy mennyiségű, kábítószernek minősülő fájdalomcsillapító tűnt el az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) fővárosi Róbert Károly körúti telephelyéről - értesült a Magyar Nemzet. Az OMSZ a lapnak megerősítette a tényt, ám azt nem közölte, hogy pontosan milyen és mennyi gyógyszer tűnt el. A mentőszolgálat feljelentést tett az ügyben, és belső vizsgálatot indított.

A lap megjegyzi, hogy az ilyen szerek tárolására rendkívül szigorú előírások vonatkoznak (például minden egyes felhasznált darabot dokumentálni kell, és a készlet jelentős részét páncélkazettában őrzik), és az sem szokványos, hogy egy telephelyen ilyen mennyiségben álljanak rendelkezésre. A Róbert Károly körúton azért volt ennyi az ellopott gyógyszerből, mert ott állomásozik az OMSZ úgynevezett tömeges baleseti egysége.

A Magyar Nemzet szerint a telephelyről más érték nem tűnt el, ezért vizsgálják azt is, hogy a mentőszolgálatos dolgozóknak milyen szerepük lehet az ügyben. A lapnak név nélkül nyilatkozó rendőrségi forrás szerint az eltűnt ampullák a feketepiacon darabonként több ezer forintot érnek, a vevőkört pedig leginkább a kábítószer-élvezők jelentik.