Jóváhagyta az új köznevelési törvény tervét a kormány

Vágólapra másolva!
Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár javaslata október végén, november elején kerülhet a parlament elé. Hoffmann Rózsa korábban azt mondta, hogy a szakmai oldal nagyobb részt pozitívan fogadta az elképzeléseket, de a szakszervezeti oldal elutasította a javaslatot, és annak elhalasztását kérte.
Vágólapra másolva!

Az MTI kormányzati forrásból úgy értesült, hogy jóváhagyta a kormány a keddi ülésén a köznevelési törvény tervezetét. Az új köznevelési törvényről az előző héten tárgyalt több szakmai testület. Csütörtökön napirendjére tűzte az Országos Köznevelési Tanács és az Országos Kisebbségi Bizottság.

Hoffmann Rózsa akkor újságíróknak azt mondta, hogy a szakmai oldal nagyobbrészt pozitívan fogadta az elképzeléseket, ugyanakkor a szakszervezeti oldal generálisan elutasította a javaslatot, és annak elhalasztását kérte. A legtöbben a törvény egy-egy részletét érintették a tanácskozáson - számolt be az államtitkár.

Az [origo] az oktatási államtitkárságtól megtudta, hogy az udvarlás, a szerelem és a hűség oktatása is bekerül az új Nemzeti Alaptantervbe (NAT). Az új alaptanterv, amelyet a tervek szerint még az idén elfogad a kormány és akár jövőre életbe léphet, tartalmazza azt is, hogy a diákokat meg kell tanítani az iskolában a családi krízishelyzetek kezelésére és a tudatos párválasztásra.