Házi őrizetbe került Tasnádi Péter

Vágólapra másolva!
A múlt hét csütörtökön vették ismét őrizetbe a többek között emberölés előkészítésével vádolt Tasnádi Péter vállalkozót: ismételt előzetes letartóztás helyett azonban házi őrizetet rendelt el vele szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróság. 
Vágólapra másolva!

Súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt egy hónapra házi őrizetbe helyezték Tasnádi Pétert. A bíróság szombati végzése szerint a "súlyos fenyegetéssel elkövetett zsarolás bűntettének kísérlete miatt" indult büntetőügyben a gyanúsított, T. Péter legfeljebb november 22-ig marad házi őrizetben. A végzés nem jogerős - olvasható a Fővárosi Bíróság honlapján.

Mint írták, a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított kényszerintézkedés elrendelése nélkül újabb bűncselekményt követne el. A rendőrség a múlt csütörtökön vette ismét őrizetbe Tasnádi Pétert, és a férfi előzetes letartóztatására tett előterjesztést.

Tasnádi Péter szeptember 21-ig előzetes letartóztatásban volt, akkor lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el vele szemben a Pesti Központi Kerületi Bíróság. Az indoklás szerint a bűnismétlés veszélye változatlanul fennáll, de ennek foka már nem olyan mértékű, hogy azt csak az előzetes letartóztatással lehessen kiküszöbölni. Az ügyészség egyebek mellett önbíráskodás bűntettével, annak kísérletével és jelentős értékre elkövetett rablással vádolja Tasnádi Pétert.

Előzőleg, július közepén a Pesti Központi Kerületi Bíróság nem jogerősen megszüntette már Tasnádi Péter előzetes letartóztatását, és lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el, de miután a rendőrök a férfit nem találták otthon, augusztus elején ismét letartóztatták.

Tasnádi Péter ellen több eljárás is folyik. A férfit a Nógrád Megyei Bíróságon júniusban kezdődött perben azzal vádolják, hogy egy ellene életveszélyt okozó testi sértés miatt folytatott büntetőügyben 2006-ban 3 millió forintot fizetett valótlan tartalmú elmeorvos-szakértői véleményért. Szintén júniusban a vállalkozót hét év fegyházbüntetésre és 5,3 millió forintos vagyonelkobzásra ítélték nem jogerősen. Többek között emberölés előkészületében és felbujtóként elkövetett, életveszélyt okozó testi sértés bűntettében marasztalta el a bíróság az ellene és társai ellen indított büntetőperben.