Szabadlábon egy Tiszavasváriban őrizetbe vett uzsorás

Vágólapra másolva!
A múlt héten vettek őrizetbe uzsorázás gyanújával egy férfit Tiszavasváriban, a bíróság szerint azonban nem valószínűsíthető, hogy a férfi újabb bűncselekményt követne el, ezért nem rendelték el előzetes letartóztatását.
Vágólapra másolva!

Szabadlábra helyeztek egy uzsorázás gyanúja miatt Tiszavasváriban őrizetbe vett férfit - közölte hétfőn a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság elnökhelyettese. A gyanúsított a végzés indokolása szerint január óta összesen tizenhárom, nehéz anyagi helyzetben lévő embernek ajánlott fel, majd adott kisebb-nagyobb összegű kölcsönöket.

A férfi a sértettekkel - azok nehéz helyzetét kihasználva - különösen aránytalan ellenszolgáltatást jelentő pénzkölcsönre és élelmiszerek hitelbe történő megvásárlására kötött megállapodást. A kölcsönöket egy hónap elteltével ötvenszázalékos kamattal növelve kellett visszaadni a férfinak, aki az élelmiszerekért is többszörös árat követelt az átvételt követő hónapban. A kölcsönök törlesztésének befejezése után a gyanúsított a tartozásokat továbbra is létező tartozásként tartotta nyilván. A férfit október 19-én vették őrizetbe a rendőrök.

A bíróság szerint a gyanúsított személyi körülményeit, életvezetését megvizsgálva nem merült fel adat arra vonatkozóan, hogy a férfi újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság elutasította az előzetes letartóztatás elrendelésére irányuló ügyészi indítványt.