Huszonnégy embert menekítettek ki egy leégett szentgotthárdi házból

Vágólapra másolva!
Teljesen leégett egy szentgotthárdi társasház tetőszerkezete pénteken késő este. Nyolc családot kellett kimenekíteni, a tűzben senki sem sérült meg.
Vágólapra másolva!

Szinte teljes terjedelmében leégett egy szentgotthárdi nyolclakásos társasház tetőszerkezete pénteken a késő esti órákban - közölte az MTI-vel a katasztrófavédelem szombaton reggel. A házból nyolc családot, összesen 24 embert kellett kimenekíteni, a tűzben senki nem sérült meg - mondta Szabolcsi Zsolt, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek.

A tűzeset a Rába-parti város Ady utcájában történt, a lángokat többórás megfeszített munkával oltották el. A szóvivő szerint a település polgármestere már a tűzoltók kiérkezése előtt megkezdte a lakók kitelepítését, és az időjárási viszonyokra tekintettel gondoskodott elhelyezésükről is. Tizenhatan rokonoknál, nyolcan pedig egy panzióban töltötték az éjszakát.

A tűzben az emeleti négy lakás teljesen kiégett, az alsó négyben 60-70 százalékos pusztítást végzett a tűz. A lángokat végül szombat hajnalra sikerült eloltani. A helyszínt a rendőrök átadták őrzésre a rendőrségnek, ugyanis a statikai vizsgálatnak kell majd megállapítania, hogy az épület tartóelemei mennyire sérültek a tűzben.