Nézőpont: A többség támogatja az 56 utáni vezetők nyugdíjának csökkentését

Vágólapra másolva!
A megkérdezettek több mint fele egyetért azzal, hogy Orbán Viktor az október 23-ai ünnepségek helyett az euróválság miatt összehívott brüsszeli csúcstalálkozón vesz részt - írja a pénteki Magyar Nemzet a Nézőpont Intézet közvélemény-kutatására hivatkozva. Az előző rendszerben magas vezető tisztséget betöltők nyugdíjának csökkentését 64 százalék támogatja.
Vágólapra másolva!

A magyarok több mint fele, 59 százaléka hallott róla, és a válaszadók 64 százaléka egyetért azzal, hogy a parlament tervezi az előző rendszerben magas állami és párttisztséget betöltő személyek nyugdíjának csökkentését - írja a pénteki Magyar Nemzet a Nézőpont Intézet felmérésére hivatkozva.

A nyugdíjcsökkentési kezdeményezéssel az MSZP támogatóinak közel fele, a Fidesz szimpatizánsainak 21 százaléka nem értett egyet. A szocialista párt esetleges szakadásáról 69 százalék mondta azt, hogy kettészakad a párt.

Az október 23-án a magyarok 21 százaléka vesz részt valamilyen rendezvényen, a részvételüket biztosra ígérők 91 százaléka hivatalos rendezvényre, 9 százaléka pedig pártrendezvényre megy. A megkérdezettek 52 százaléka hallott arról, hogy Orbán Viktor az euróválság miatt összehívott csúcstalálkozón Brüsszelben lesz október 23-án: ezzel a megkérdezettek 57 százaléka egyetért.