Bombagyárost fogtak el a kiürített miskolci lakótelepen

Kiköltöztetik a lakókat  Miskolcon, az avasi lakótelepen lévő, Klapka utca 30. szám alatti tízemeletes panelházból, TEK
Vágólapra másolva!
Bombakészítésre alkalmas eszközöket találtak azon a miskolci lakótelepen, amelynek a lakóit pénteken kiköltöztették. A Terrorelhárítási Központ szerint a szerkezetet annak a férfinak a lakásban találták, akit péntek reggel őrizetbe vettek. Hatóságok csak a lakók visszatérése után árulták el, hogy miért ürítették ki az épületet.
Vágólapra másolva!

A Terrorelhárítási Központ (TEK) Miskolcon, az avasi lakótelep egyik Klapka utcai házánál péntek reggel elfogott egy 30 éves férfit - olvasható a TEK péntek délután kiadott közleményében.

A TEK szerint a férfi lakásán házilag készített szerkezetet találtak, amely alkalmas lehet robbantásra, akár emberi élet kioltására, ezért a férfit előállították. Az ügyben a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) nyomoz robbanóanyaggal való visszaélés megalapozott gyanúja miatt.

A katasztrófavédelem és a rendőrség munkatársai péntek reggel a panelház lakóit kiköltöztették az épületből. A lakók délután térhettek vissza a lakásukba, a rendőrség azonban csak ezután árulta el, hogy miért volt szükség a kiköltöztetésre.

Forrás: MTI/Vajda János
Forrás: MTI/Vajda János

Reggel a szolgáltató Tigáz elzárta a gázt az épületrészben, a rendőrség pedig az egész tömböt kordonnal körbezárta, a forgalmat viszont nem állították le a környéken. Az MTI délelőtt többször megkereste a rendőrség különböző szerveit, de nem adtak tájékoztatást az ügyben.

Pfliegler Péter, Miskolc alpolgármestere a helyszínen délelőtt újságíróknak annyit mondott, hogy műszaki problémáról van szó, pontosan azonban nem közölte, mi történt. A helyszínen tűzoltók, rendőrök, tűzszerészek, mentők, valamint a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai is jelen voltak.

A Borsod Online azt írja, először arról szóltak a hírek, hogy fegyvereket kerestek és találtak a rendőrök, de mint az a helyszínen kiderült, valószínűleg bombát találtak a Klapka utcai panelház egyik emeletén. Az [origo] telefonon beszélt egy Klapka utcai lakossal, aki azt mondta: házilag készített bombát találtak a kiürített házban.