A hétvégi uniós csúcsról egyeztetett Orbán a parlamenti pártokkal

Vágólapra másolva!
Orbán Viktor miniszterelnök a hétvégi brüsszeli Európai Tanács üléséről tájékoztatta pénteken a parlamenti pártok frakcióvezetőit. Orbán az uniós csúcsról hétfőn beszámol a parlament előtt is.
Vágólapra másolva!

Pénteken délután Orbán Viktor miniszterelnök tájékoztatta a parlamenti pártok frakcióvezetőit, illetve az illetéke parlamenti bizottságok vezetőit a hétvégi brüsszeli Európai Tanács üléséről - közölte Szijjártó Péter a miniszterelnök szóvivője.

Az Európai Unió tagállamainak pénzügyminiszterei és külügyminiszterei pénteken és szombaton üléseznek majd, szombaton pedig ülést tart az Európai Néppárt elnöksége, amelynek tagja Orbán Viktor is.

Vasárnap pedig az Európai Tanács ülésezik, majd ezután az eurózóna tagállamainak állam- és kormányfői folytatják a megbeszélést. A tanács legfontosabb feladata az eurózóna adósságválságának megoldását szolgáló válaszok véglegesítése és a bankok feltőkésítésének kérdése.

A miniszterelnök szóvivője hozzátette: Orbán Viktor hétfőn az Országgyűlésben napirend előtt beszámol az Európai Tanács ülésén történtekről.