Megkezdték a fűtés visszaállítását a Pest megyei iskolákban

Vágólapra másolva!
Szijjártó Péter szerint legkésőbb péntek délelőttre mind a 18 Pest megyei iskolában helyreállítják a fűtést, miután csütörtökön megszületett a megállapodás a Tigáz és a Belügyminisztérium között.
Vágólapra másolva!

Megkezdte a fűtés visszaállítását a Tigáz azokban a Pest megyei iskolákban, amelyekben napok óta hidegek a radiátorok - közölte a miniszterelnök szóvivője, miután csütörtök délután megállapodás született a gázszolgáltató, a megyei önkormányzat és a Belügyminisztérium között.

Szijjártó Péter újságírók előtt azt mondta, van olyan iskola, ahol már működik a fűtés, és ez legkésőbb péntek délelőttre minden intézményben így lesz. Tájékoztatott arról is: a kormány garanciát vállalt arra, hogy rendezi az érintett iskolák októberi, novemberi és decemberi gázszámláját. Az eddig felgyülemlett tartozásról pedig az önkormányzat és a gázszolgáltató cég fog egyeztetni.

A kormányszóvivő szerdán közölte, hogy a kormány aznapi ülésén felkérte Pintér Sándor belügyminisztert, hogy csütörtökön oldja meg a Pest megyei fűtetlen iskolák ügyét. Giró-Szász András azt mondta, miután a megyei önkormányzati intézmények állami fenntartás alá kerülnek majd, többé nem fordulhat elő a mostanihoz hasonló helyzet sem Pest megyében, sem máshol az országban.

Az [origo] a héten egy monori szakközépiskolában járt, ahol a büfés ajándék teát ad minden szendvicshez, a tornatanár pedig az udvarra viszi a diákokat, mert ott melegebb van, mint a tornacsarnokban.