Lógás miatt elküldtek négy közmunkást Gyöngyöspatán

Vágólapra másolva!
Rendszeresen nem mentek dolgozni, ezért kirúgtak négy közmunkást Gyöngyöspatán. A négy férfit először szóban, majd írásban is figyelmeztették; kirúgásuk miatt három évig nem kaphatnak semmilyen szociális támogatást.
Vágólapra másolva!

Sorozatos hiányzások miatt elbocsátottak négy közmunkást, aki Gyöngyöspata határában végzett bozótirtást a közfoglalkoztatási mintaprogram keretében - közölte a település jegyzője csütörtökön. A négy férfi először szóbeli, majd írásbeli figyelmeztetést kapott, és miután nem változott a hozzáállásuk, elbocsátották őket - közölte Mátyás István. Mindez azt jelenti, hogy az érintettek három évig semmilyen szociális támogatást nem kaphatnak - tette hozzá.

Emlékeztetett arra, hogy a kormányzat kezdeményezésére augusztus 1-jén kezdődött közfoglalkoztatási mintaprogram a térség öt településén, Gyöngyöspatán 40 munkanélküli bevonásával; mint mondta, az elbocsátás után kiegészítették a létszámot. A közmunkások 78 ezer forintos bruttó havi bért kapnak, ami 60.600 forint nettó keresetet jelent.

A közfoglalkoztatottaknak november 30-ig kell a bozóttól megtisztítaniuk, illetve bekeríteniük a község határában egy 16,9 hektáros területet, ahol tavasszal erdőtelepítésbe kezd az Egererdő Zrt. A jegyző közlése szerint a munka a terveknek megfelelően halad, így november végén várhatóan átadhatják a területet. Az [origo] helyszínen készített videoriportját itt nézheti meg.