Két napon belül lehet fűtés a Pest megyei iskolákban a Tigáz szerint

Vágólapra másolva!
Nincs fűtés 18 Pest megyei iskolában, és összesen 40, a Pest megyei önkormányzat által működtetett intézményben, mert az önkormányzat nem fizette ki a gázszámlát. Csütörtökön a Belügyminisztériumban tárgyal a Tigáz egyik vezetője, a szolgáltató szerint ha megállapodnak, két napon belül újra lehet fűtés.
Vágólapra másolva!

A szolgáltató két napon belül visszakapcsolja a gázt a jelenleg csaknem 40 Pest megyei fűtetlen intézménybe, közöttük 18 iskolába, ha egyezség születik a kormányzat és a szolgáltató között a megye adósságának kifizetéséről - közölte a Tigáz szóvivője csütörtökön.
Száraz Gábor elmondta, hogy a Tigáz ügyfélszolgálati igazgatója csütörtökön tárgyal a szaktárcánál erről, és bíznak abban, hogy még a nap folyamán egyezség születik Pest megye adósságának kifizetéséről, illetve a szolgáltató elfogadható garanciát kap az adósság rendezésére.

A szóvivő hozzátette: ha megvan az aláírt egyezség, a vonatkozó szabályok szerint a Tigáznak 48 órán belül helyre kell állítania a szolgáltatást az érintett intézményekben, ám mivel a mostani helyzetet "prioritásként" kezelik, a lehető leghamarabb felfűtik a rendszert.

Az MTI-nek arra a kérdésére, hogy mikorra melegedhetnek fel a radiátorok a napok óta fűtetlen iskolákban, illetve mikor ülhetnek be a padokba kabát és takaró nélkül a diákok, Száraz Gábor azt mondta: mivel sok intézményről van szó, elképzelhető, hogy lépésenként, és nem egyszerre kapcsolják vissza az iskolákat, de a 48 órás határidőt ez esetben is tartani tudják. Azokban az iskolákban, ahol több mint fél éve kapcsolták ki a gázt, valamivel tovább tart az újbóli beüzemelés, mert egy nyomásszabályozó tesztet is el kell végezniük a szakembereknek - fűzte hozzá a szóvivő.

Közben berendelték az iskolaigazgatók a fűtőket, karbantartókat és a többi "segéderőt", hogy amint egyezség születik a kormányzat és a Tigáz között a Pest megyei önkormányzat adósságának rendezéséről, és a szolgáltató megnyitja a csapokat, a lehető leghamarabb meleg lehessen a tantermekben.

Ajándék teát ad a monori büfés

A kormányszóvivő szerdán közölte, hogy a kormány aznapi ülésén felkérte Pintér Sándor belügyminisztert: csütörtökön oldja meg a Pest megyei fűtetlen iskolák ügyét. Giró-Szász András azt mondta, miután a megyei önkormányzati intézmények állami fenntartás alá kerülnek majd, többé nem fordulhat elő a mostanihoz hasonló helyzet sem Pest megyében, sem máshol az országban. Jelenleg 18 Pest megyei iskolában hidegek a radiátorok, miután a Tigáz - az iskolákat fenntartó megyei önkormányzat tartozása miatt - kikapcsolta a gázt.

Az [origo] a héten egy monori szakközépiskolában járt, ahol a büfés ajándék teát ad minden szendvicshez, a tornatanár pedig az udvarra viszi a diákokat, mert ott melegebb van mint a tornacsarnokban, a helyszínen készült videóriportot itt nézheti meg.