Kormánybiztos felel a Fradi-pályáért és a Gödörért

Vágólapra másolva!
A kiemelt jelentőségű budapesti beruházásokért felelős kormánybiztosnak nevezte ki két évre Fürjes Balázst a miniszterelnök. Fürjes 1999 és 2003 között az Ifjúsági és Sport Minisztériumban a Budapest Aréna beruházás miniszteri biztosa volt.
Vágólapra másolva!

Fürjes Balázst nevezte ki csütörtökön a budapesti beruházások kormánybiztosának Orbán Viktor kormányfő. Feladata a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egységes elhelyezésének, az új FTC-stadion felépítésének, a Gödör Club és a Design Terminál építési munkáinak, valamint egy, a magyar történelmet és kultúrát bemutató kiállítótér felépítésének előkészítése és megvalósításuk irányítása.

A kormánybiztos megbízatása két évre szól, és külön kormányhatározatokban újabb beruházások előkészítését is feladatul kaphatja - közölte Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője.

Fürjes Balázs 1997-ben végzett jogászként az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán. 1999 és 2003 között az Ifjúsági és Sport Minisztériumban a Budapest Aréna beruházás miniszteri biztosa volt. 2001-2002 között olimpiai miniszteri biztosként a tervezett 2012-es olimpiai pályázat szakmai előkészítője is volt.