Csempészésre átalakított kisteherautóval buktak le Mátészalkán

Vágólapra másolva!
Tizenötmillió forint értékű ukrán zárjegyes cigarettát találtak egy kisteherautóban kialakított rejtekhelyen a mátészalkai rendőrök szerdán. A rendőröknek az tűnt fel, hogy a jármű belső raktere kisebb, mint amekkorának kívülről látszott.
Vágólapra másolva!

Árucsempészésre átalakított kisteherautóval bukott le egy mándi férfi, akinek járművében tizenötmillió forint értékű ukrán zárjegyes cigarettát találtak - közölte a rendőrség csütörtökön. A férfi kocsiját szerdán Mátészalka belterületén ellenőrizték a rendőrök, akiknek feltűnt, hogy a ponyvás jármű belső raktere kisebb, mint amilyennek kívülről látszott - mondta Fedor Rita, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

A főhadnagy tájékoztatása szerint a járőrök gyanúja beigazolódott, a vezetőfülke és a plató között kialakított rejtekhelyen 13 ezer doboz ukrán cigaretta is volt. A csempészett dohányáru jövedéki törvény alapján számított értéke meghaladja a 15 millió forintot. A lefoglalt kisteherautót és a cigarettát a rendőrség átadta az ügyben illetékes Nemzeti Adó- és Vámhivatalnak, amely büntetőeljárást indított a 37 éves mándi lakos ellen.