Mégis felszállnak szerdán a görög sztrájk miatt törölt Malév-gépek

Vágólapra másolva!
A héten szinte minden nap sztrájkolnak egy-egy ágazat dolgozói Görögországban a kormány megszorító intézkedései miatt, ezért a Malév több görög járatát is törölte. A tervek szerint egészen csütörtökig szüneteltek volna a görög járatok, de a sztrájk lerövidülése miatt szerdán mégis felszállhatnak a gépek.
Vágólapra másolva!

Az október 19-re bejelentett görögországi sztrájk miatt több, görögországi célállomásra közlekedő járatát is törli a Malév - közölte Róna Márta, a légitársaság kommunikációs igazgatója. Mivel azonban a munkabeszüntetés a tervezettnél rövidebb lesz, szerdán már újra elindulhatnak a Görögországba tartó gépek.

A légitársaság korábban azt közölte, hogy a kedd esti, valamint szerda déli athéni és thesszaloniki járatait, valamint a szerda esti és csütörtök déli athéni járatait is törli. A légitársaság továbbra is arra kéri utasait, hogy utazás előtt a Malév honlapján vagy az ügyfélszolgálaton keresztül tájékozódjanak arról, elindulnak-e a gépek a következő napokban.

A héten nem telik el nap Görögországban, hogy egy-egy ágazat dolgozói ne sztrájkoljanak a kormány megszorító intézkedései ellen. A legszélesebb körű munkabeszüntetés szerdán és csütörtökön lesz, ekkorra a mintegy 2,5 millió dolgozót, a görög dolgozók közel felét képviselő két legnagyobb szakszervezet hirdetett általános sztrájkot.