Csempészett moldovai cigarettát találtak egy zalai autóban

Vágólapra másolva!
Kétmillió forint értékű moldovai zárjegyes, csempészett cigarettát találtak a hétvégén egy román rendszámú autóban Zala megyében.
Vágólapra másolva!

Csaknem kétmillió forintot érő, moldovai zárjegyes cigarettaszállítmányt találtak a pénzügyőrök egy személyautóban Zalában, az M70-es autóúton - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal sajtóreferense kedden.

Cséve Szabolcs elmondása szerint a NAV Zala Megyei Vám- és Pénzügyőri Igazgatóságának munkatársai a hétvégén ellenőrizték a moldovai állampolgár által vezetett, román forgalmi rendszámú személyautót. A vizsgálat során a pénzügyőrök a gépkocsi utas- és csomagterében, a csomagokban és papírdobozokban összesen mintegy 300 karton moldovai zárjegyes cigarettát találtak.

A csaknem kétmillió forint értékű szállítmányt és a járművet a pénzügyőrök lefoglalták, és jövedéki orgazdaság bűncselekmény elkövetése miatt feljelentést tettek a NAV Nyugat-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságánál. A hatóság jövedéki eljárást is indított, amelynek során több mint kétmillió forint jövedéki bírságot szabott ki.