Visszakapcsolják a gázt a fűtés nélkül maradt gyömrői iskolában

Vágólapra másolva!
A fenntartó Pest megyei önkormányzat kifizette a gyömrői Teleki-kastélyban működő iskola Tigáznál felgyűlt kétmillió forintos tartozását. A gázt még májusban kapcsolták ki, a fűtés hiánya miatt mostanra a tantermek 15-19 fokosra hűltek.
Vágólapra másolva!

Visszakapcsolja a gázt a szolgáltató pénteken a gyömrői Teleki-kastélyban működő általános és speciális iskolába és kollégiumba, miután az intézményt fenntartó Pest megyei önkormányzat kiegyenlítette a Tigáznál fennálló tartozását - közölte a település polgármestere pénteken.

Gyenes Levente kedden arról tájékoztatott, hogy a tartozás miatt a szolgáltató májusban kikapcsolta a gázt, így fűtés és meleg víz nélkül maradtak az iskola tanulói és a kollégiumban lakók, 174 diák fagyoskodik, lavórban, hideg vízben mosakszik, a tantermekben és a kollégiumban napközben 15-19, a folyosókon pedig 13 Celsius-fokot mértek, és éjjel még hidegebb volt.

A polgármester szerint az egyik szülő jelzéséből szereztek tudomást arról, hogy hidegek a radiátorok az intézményben. Gyenes Levente tudomása szerint a megyeháza egy körlevélben hírzárlatra kötelezte az intézményvezetőket. A fűtés és a melegvíz-szolgáltatás az ígéret szerint még pénteken helyreáll.

Pest megye önkormányzata összesen 130 millió forinttal tartozik több gázszolgáltatónak, és az adósság több mint egy tucat iskolát is érint - tájékoztatta korábban az MTI-t Ambrus András, a megyeháza sajtófőnöke, aki szerint megnyugtató megoldást csak az intézmények átadás-átvétele hozhat.