Vágólapra másolva!
Az ügyészség szerint Pálháza jelenlegi polgármestere kétszázezer forintot fogadott el a "bizalom megerősítése céljából" egy vállalkozótól, akinek cége pályázott a szennyvíztisztító telep korszerűsítésére.  A polgármester tagadja a bűncselekmény elkövetését.
Vágólapra másolva!

A Központi Nyomozó Főügyészség csütörtökön gyanúsítottként hallgatta ki Pálháza jelenlegi polgármesterét, vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett vesztegetés megalapozott gyanúja miatt.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megye északi részén található Pálháza az elmúlt években többször is pályázott a szennyvíztisztító telep korszerűsítésére, melyek eredménytelenek voltak. A tervezett mintegy 370 millió forintos beruházás összesen 11 települést érint.

A 2010 októberi önkormányzati választás eredményeként Pálháza új polgármestert választott, azonban ezután is folytatódott a pályázat írása. Az ügyészség szerint egy építőipari munkákkal foglalkozó vállalkozó 2010 november közepén kapcsolatba lépett a település új vezetőjével, jelezve neki, hogy az érdekeltségi körébe tartozó cég szeretné megszerezni a munkát.

Az ügyészség közleménye szerint erről előbb telefonon, majd személyesen is egyeztettek, mely során a polgármester arra vállalt garanciát, hogy a vállalkozó érdekeltségébe tartozó cég fogja megkapni a kivitelezési munkálatokat, és ennek érdekében a képviselő testületnél, illetve a pályázattal érintett többi település polgármesterénél is eljár.

2010 december első felében a Pálháza közelében lévő Kőkapun ismét találkozott a polgármester a vállalkozóval, aki a gépkocsijában a "bizalom megerősítése céljából" 200 ezer forintot adott át a polgármesternek. Ugyanekkor abban is megállapodtak, hogy a kivitelezési munkálatok költségvetését úgy fogják elkészíteni, hogy abból egy bizonyos összeget maguk között fognak szétosztani - közölte pénteken Keresztes Imre főügyész

A polgármester panaszt jelentett be a megalapozott gyanú közlése ellen, tagadva a terhére rótt bűncselekmény elkövetését. A szabadlábon védekező polgármester ezt követően - élve a hallgatás jogával - megtagadta a vallomástételt.