Népszabadság: Technikai segítséget kért a magyar kormány az IMF-től

IMF, International Monetary Fund, Nemzetközi Valutaalap
Vágólapra másolva!
Magyarországon tárgyal a kormánnyal a Nemzetközi Valutaalap (IMF) küldöttsége, a tervek szerint jövő hétfőn véglegesítik a megbeszélések eredményét - írta pénteki számában a Népszabadság. A lap úgy tudja, nem új hitelnyújtásról van szó.
Vágólapra másolva!

A Népszabadság szerint a kormány fordult az IMF-hez, és a szervezet segítségét az önkormányzati rendszer átalakításához vette igénybe. A lap azt írta, hogy a tárgyalások tényét megerősítette a lapnak a Nemzetgazdasági Minisztérium egy magas beosztású dolgozója.

A megbeszélések a technikai segítségnyújtás keretében zajlanak, tehát nem új hitelnyújtásról van szó, hanem arról, hogy az IMF szakértői megosztják a tapasztalataikat az adott területről. A lap szerint a Fidesz-kormány nem először kért ilyen jellegű segítséget a valutaalaptól, az elmúlt másfél évben szociálpolitikai, munkaerő-piaci ügyekben is fordultak már tanácsért a nemzetközi szervezethez.

A Népszabadság emlékeztet arra, hogy tavaly nyáron Orbán Viktor miniszterelnök kijelentette, hogy Magyarország függetlenítette magát az IMF forrásaitól.