Magyar Nemzet: Havas Szófiát is meggyanúsították

Vágólapra másolva!
Felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés gyanújával hallgatta ki a BRFK Havas Szófia MSZP-s fővárosi képviselőt, mert 2,8 millió forintnyi kifizetést engedélyezett úgy, hogy a szerződésben foglaltak teljesítését nem igazolták.
Vágólapra másolva!

Havas Szófia MSZP-s fővárosi képviselőt felbujtóként elkövetett hűtlen kezelés megalapozott gyanújával hallgatta ki a BRFK - értesült a Magyar Nemzet. Horváth Katalin Fanni szóvivő a lap kérdésére megerősítette, hogy az Állami Számvevőszék (ÁSZ) januári feljelentése alapján már tizennyolc gyanúsítottja van az ügynek. Összesen 32 millió forintnyi közpénz kifizetése után nyomoz a rendőrség.

Havas Szófia az előző ciklusban egészségügyi tanácsnok volt, bruttó 2,8 millió forintnyi kifizetést engedélyezett - a teljesítések igazolása előtt - 2008-ban egészségügyi tanácsadói, szakértői szerződéseknél. A feladatok teljesítését, a jogosultságot okmányok alapján nem ellenőrizte, a 2009-es és 2010-es kifizetéseknél pedig még dokumentumok sem álltak rendelkezésre - írja a Magyar Nemzet.

Horváth Katalin Fanni a lapnak elmondta: a rendőrségre keddre beidézett Havas Szófia nem tett vallomást, a nyomozást pedig a BRFK kérésére várhatóan december elejéig meghosszabbítják.

Havas Szófia a lapnak azt mondta: "nem többről, mint havi bruttó 100 ezer forintról van szó, ráadásul a nyomozóknak kell bizonyítani, hogy nem történt munkavégzés".